HORNBÆK HAVNEFEST 2022

Hvis du har lyst til at give en hånd med som frivillig på Hornbæk Havnfest 2022, bedes du kontakte MARIA DALSGAARD direkte på email adressen: info@hornbaekhavnefest.dk Maria vil herefter kontakte dig hurtigst muligt.

 

Hornbæk Havnefest arrangeres hvert år af følgende foreninger:

Hornbæk Bådeklub
Hornbæk Idrætsforening

I tæt samarbejde med:

Hornbæk Havneforening

Fonden Hornbæk Havn

Overskuddet fra Hornbæk Havnefest går ubeskåret til de arrangerende foreningers ungdomsarbejde.


For at få alle ender til at mødes, ledes havnefesten af Hornbæk Havnefest Komité, hvor følgende arbejdsområder varetages af

Økonomi:    Anette Gleist

Sponsorkontakt:    Michael Sørensen

Frivillige:    Maria Dalsgaard

Musikansvarlig:    Jens Hofman

Presse:    Lotte Lund - info@hornbaekhavnefest.dk

Sociale medier samt billeder:    Susanne Buhl - SoMe & billeder

 

Bankforbindelse:

Danske Bank
Reg.: 4314 
Konto: 3172166393

 

Lidt historie

Hornbæk Havnefest er uden tvivl en af Danmarks ældste havnefester.

Hornbæk Havnefest så dagens lys for første gang i 1881, og bortset fra nogle få år under 2. verdenskrig har der hvert år i juli været arrangeret havnefest lige siden.

 

Med økonomisk støtte på 1.200 Rigsdaler fra Tikøb Sogneråd blev Hornbæk Havn bygget færdig i 1875. Men det koster mange penge at holde en havn i gang, og da man samtidig ønskede ikke blot at bevare, men at udvikle havnen, besluttede de lokale at styrke havnens slunkne kasse ved at afholde - hvad man kaldte "Sommerfesten" på Østre Stejleplads den 24. og 25. juli 1881. Under festen arrangerede man kapsejlads, kaproning, basar, tombola, sang, dans, fyrværkeri og ikke mindst et festmåltid, der uden tvivl bestod af sild i alle afskygninger.

Nettooverskuddet fra den første Sommerfest blev 2.800 (omregnede) kroner , et anseeligt beløb på den tid og et beløb som havnen nød godt af i forbindelse med sin videreudvikling.

Med havnens øgede kapacitet voksede antallet af kuttere, og i 1920 (ca 40 år efter havnens etablering) kunne man finde ikke mindre end 17 søgående kuttere og adskillige smakker og kvaser.

Nu - 139 år efter har Sommerfesten vokset sig stor og er blevet hele Hornbæks familiefest. Hornbæk Havnefest er idag byens største event med en omsætning på mere end 1,5 million kroner og med ca. 12.000 besøgende i de 3 dage festen varer. I dagene op til og under Havnefesten arbejder mellem 350-400 frivillige i døgndrift for at få arrangementet gjort klart, så turister, sommerhusgæster og ikke mindst Hornbæks borgere kan blive budt velkommen på tilbørlig vis.

Og hvad vigtigt er: Festens overskud går ubeskåret til ungdomsarbejdet i Hornbæk Idrætsforening og Hornbæk Bådeklub.

 

PS: Hornbæk Havnefest er iøvrigt Helsingør Kommunes største tilbagevendende begivenhed baseret på 100 % frivillig arbejdskraft.